Problem z dmuchawą

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • majeran86
    Classic
    • 2008
    • 21

Problem z dmuchawą

KilaN, czy Twój problem został rozwiązany? mam to samo od jakiegoś czasu. Mam problemy z odpalaniem (kręcę, silnik łapie i od razu gaśnie, przy następnym kręceniu już ciężko żeby załapał - trzeba długo kręcić) ponadto jak teraz temperatury są bliskie 0 po normalnej jeździe włączają mi się wiatraki tak jak by był upał. ponadto jet też taka sprawa, że wcześniej (w lato) jak jeździłem z włączoną klimatyzacją zawsze mi się uruchmiały wentylatory nawet gdy temp była po kilkanaście stopni a bez klimy cisza...czy to normalne?
  • lend
    Rider
    • 2007
    • 463

Problem z dmuchawą

Jadąc sobie spokojnie z lekko włączonym nawiewem nagle odgłos z prawej części deski rozdzielczej (schowek, prawy nawiew )odgłos jakbym odpalił taka piłę co drogowcy asfalt tną i buczenie.
    Mówię pewnie na dworze ale jednak to u mnie , wyłączam nawiew buczenie znika, włączam z klimą czy bez to samo . Może klima ale bez klimy to samo. Więc jakby dmuchawa, wiatrak jakiś ??
    Wyjąłem filtr mówię może usyfiony na maxa i włączyłem nawiew i dalej to samo.
    Spotkał się ktoś z czymś podobnym?? Odgłos ewidentnie z okolicy schowka/filtra przynajmniej tam jest najgłośniej .
    MÓJ SZKODNIK

Komentarz

• kbaran
      Drive
      • 2005
      • 58
      • Octavia II combi (1Z5)
      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
      • CEGA 2.0 TDI CR RS 170 KM

Stawiam na liść, kwit parkingowy itd w dmuchawie... Ja też tak miałem. Mimo filtra jakoś się tam dostał kwit parkingowy. Efekty dźwiękowe jak u Ciebie....

Zajrzenie do dmuchawy to zadanie podobne jak wymiana filtra przeciwpyłkowego - nie trzeba nic rozkręcać.
      ...
      O1 ASV & O2 RS

Komentarz

• lend
        Rider
        • 2007
        • 463

kbaran, sprawca zamieszania znany - kwit parkingowy

Musiałem niestety odkręcić schowek i poszarpać się z tym kwitem troszkę ale problem rozwiązany.
        Swoją drogą to co to za filtr ten za schowkiem ??

Jeszcze pytanie demontując schowek odpiąłem złączkę od wyłącznika poduszki powietrznej , po podłączeniu świeci mi się kontrolka na zegarach czy coś jest nie tak czy to taka procedura , którą trzeba skasować kompem??
        MÓJ SZKODNIK

Komentarz

• lukas_jg
          Rider
          • 2012
          • 600
          • Octavia I (1U2)
          • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

- filtr kabinowy
          - kasowanie błędu wskaźników/air bag
          Zgrywanie wsadów z kości, programowanie BIOS, programowanie pamięci.

Komentarz

• wow
            Ambiente
            • 2011
            • 227

ten bład możesz skasowac tylko kompem
            wow wr............

Komentarz

• Biszczu
              RS
              • 2011
              • 5567

lend, napisz do Enriqueza to Ci pewnie wykasuje błąd
              "Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"

Komentarz

• lend
                Rider
                • 2007
                • 463

Zamieszczone przez lukas_jg
                - filtr kabinowy
                - kasowanie błędu wskaźników/air bag
                Nie daje mi to spokoju .... pod schowkiem jest filtr kabinowy , można go wymienić zdejmując "gąbkę" i plastikową wkładkę i po sprawie.
                Natomiast co to jest to głębiej , okrągłe za schowkiem i żeby tam się dostać trzeba zdemontować schowek ?? Szarpiąc się z tym kwitem parkingowym byłem pewien że jest tam jakiś okrągły filtr , zadzwoniłem dziś do znawców z ASO a oni mi , że tam jest tylko filtr kabinowy w postaci takiej jakby płytki właśnie i nic więcej pod i za schowkiem nie ma chyba, że coś "mi wsadzili"ale oni nie wiedzą :lol:
                Czy to może być jakiś silnik dmuchawy,nawiewu ,jakaś cześć niewymienna??
                MÓJ SZKODNIK

Komentarz

Pracuję...